Challenge Aarhus 2013 Cykelrute

20130604-195633.jpg

Jeres undertegnede er flyttet til Aarhus med det ene formål at rapportere fra Challenge Aarhus. Selvom jeg endnu ikke er helt skarp i dialekten, fandt jeg årets cykelrute, og har nu cyklet på den de sidste 3 lørdage. Ruten er udformet så jeg syntes det er en god ide at være på forkant med hvad du kan komme ud for.

Alle har nok set ruten på kortet, og ved hvordan den skal køres, så jeg vil fokusere på et par småting, som ikke er helt gennemskueligt medmindre man har cyklet den, og som potentielt kan gøre dagen kedelig.

1. hvis du som jeg kører med dunke bag din saddel, så skal de holde fast med et gorillagreb ud over det sædvanlige. Jeg har aldrig før tabt en dunk da mine holdere bag sadlen holder godt fast. Men det er alligevel lykkedes mig at tabe 3 dunke på den her rute. Det drejer sig mest om turen fra svøm til den rundstrækning der skal cykles 2 gange, samt på selve rundstrækningen den vej du skal cykle op til et vendepunkt på. Det første stykke er godt bumlet, masser af huller som du skal holde godt øje med. Rammer du et af de store huller kan du få dig et Styrt, punktering eller drikkedunksprojektil. Eller hvis du er rigtig uheldig alle 3. Så vær rigtig obs på vej igennem den første skov, og hvis det oven i købet regner, så vil der også være glat så pas på.

2. Jeg har markeret nogen steder med sand i sving, jeg ved ikke om det på stævnedagen vil være fejet væk, men der er alle grunde til at komme helt ned i fart her. Det går lidt ned af bakke og der er nok sand til at du IKKE kan styre med for meget fart.

3. Vær stram omkring din drikkeplan, ruten er fyldt med sving og bakker. Alt sammen noget som får en til at tænke “jeg drikker efter svinget” eller “jeg drikker på toppen af bakken” men de er som regel efter fulgt at en bakke eller et sving, og før du får set dig om har du glemt at få energi ind i rigtig lang tid.

4. Jeg vil betegne denne her cykelrute som HÅRD. Du skal have respekt for bakkerne på ruten, ned i gear og lad være med at forcere ellers får du den længeste halvmarathon i dit liv. Selvom man har trænet godt og længe er det meget let at blive grebet af stemningen og en masse andre der bare træder max igennem på bakkerne.

5. Smil og spread love til alle hjælperne til stævnet, det ville aldrig kunne lykkedes uden de fantastisk frivillige som hjælper tosser som os, med at føle os lidt seje. Mit klare mål er at lyse op i et smil hver gang jeg ser en hjælper.

Til sidst hav et fantastisk ræs guys, glæder mig til at se alle mine lycra brødre og søstre på ruten, i kan genkende mig let. Jeg er ham der smiler og kører langsomt på bakkerne 🙂

2 comments to “Challenge Aarhus 2013 Cykelrute”
2 comments to “Challenge Aarhus 2013 Cykelrute”
  1. Hejsa

    Fedt indlæg. Jeg er helt enig i dine betragtninger i forhold til årets rute. Der har været skrevet mangt og meget om ruten – især på Facebookgruppen for eventet. Men nu er ruten lagt, og man må få det bedste ud af den.

    Jeg er spændt på, hvor fyldt der bliver på vejene i og med det er en rundstrækning, vi kører. Du har ikke markeret det nederste stykke, hvor man komme fra vendepunktet i Mårslet og kommer tilbage til Langballe. Hvis der er vestenvind denne dag, så blive Langballe virkelig en farlig affære. Her er dårlig asfalt, snævre sving og fartbump. Det ligger endvidere for enden af et langt stykke, som går jævnt nedad og kommer der medvind, så vil vi komme med over 50 i timer ind i Langballe. Så vær forsigtig her også.

    Vi ses måske på ruten, ellers hav et godt ræs!

    • Det er helt rigtigt Mikael, der går det virkelig stærkt. Jeg håber de har skilt vejen et godt stykke op af bakken, så der ikke er chance for at folk der bremser sent på vej ned rammer folk på vej op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *