PB på 21K v. Nuuk Marathon

Photo: Leiff Josefsen

4. aug. 2012 blev der afholdt Marathonløb i Nuuk. Man kunne også løbe 10K og 21,5K.

Et par hundrede løbere trodsede regnen og tilmeldte sig eventet. Hvor mange på hver distance kan jeg ikke sige, da arrangørens webside er blevet hacket men på trods af hackere og kedeligt vejr blev løbet skudt igang planmæssigt.

Ruten for marathondistancen var sat op så man skulle løbe 21,5K to gange. Der var omkring 6 stigninger på ml. 40-90 højdemeter på ruten.

Mine forberedelser op til løbet lyder sådan her:

Mellem 10-15 løbeture siden november 2011. CrossFit siden april (4 mdr.).

Eftermiddagen før løbets start beslutter jeg mig for at tilmelde mig 21,5K… det er jo god træning med lidt km til benene.

Middag og familiefest om aftenen før løbet (jeg fik vidst flækket 500g lasagne og et kyllingelår… med skind, 2-3 håndfulde nødder, lidt topping fra en chokoladekage og en guldbajer).

Jeg kom sent hjem og fik ihvertfald 5 timers søvn. Om morgenen d. 4., cirka 2 timer før startskuddet, gik jeg ned og fik mig et startnummer (#177). Tog herefter hjem igen for at vågne, spise og måske lige slappe lidt af.

25 min. før start går det op for mig at jeg stadig sidder i mine cowboybukser og t-shirt. Jeg aner ikke hvor mine løbesko er og mine tights er til vask.

Aaarrgh flår nærmest tøjet af og springer ud i vasketøjskurven… jorder rundt efter mine løbesko, får fumlet startnummer på og pakket en lille taske med en varm trøje og lidt protein til efter løbet. Selve løbeturen (på 2-3 min.) ned til start blev en perfekt opvarmning. Jeg når startlinien 3 min. før start og når nærmest kun lige at tænke: “Bare en stille og rolig tur”.

3-2-1 BANG

Benene havde det fint… jeg kom i mål med en ny personlig rekord på 21,5 km.

#177 – Lasse Nymand Petersen (Cross Fit level 1 trainer): 1:33:47

Måske man skulle forberede sig ordentligt til næste halvmarathon og komme under halvanden time?! ;o)

2 comments to “PB på 21K v. Nuuk Marathon”
2 comments to “PB på 21K v. Nuuk Marathon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *