Planet X Exocet + 101/82 hjulsæt anmeldelse

Anden gang i ilden på min nye cykel

Så har jeg haft omkring en måned på min nye Planet X Exocet. Se den da jeg modtog den her. Og selv om det ikke er så lang tid, så har den været udsat for en del stradbadser.

Hænger ud i Thailand

Tur retur til Thailand, deltaget i Laguna Phuket Triathlon & Ironman 70.3 Asia-Pacific Championships, der er blevet trænet en masse på Turbo herhjemme og på Phukets landeveje. Den er samlet og skilt fire gange. Cyklet igennem monsunregn, og bagefter 40 grader, vasket et par gange i hotellets badekar og vejet med alt grej på.

Jeg bestilte min cykel med SRAM Red, dette inkluderer dog ikke kassette og kæde, men alt andet. Hertil skal så lige nævnes at den leveres med FSA Trimax kranksæt, hvilket er virkelig nice. Jeg opgraderede bremserne til visions små knivspidser. Og valgte hjulkomboen 101 bag 82 front tubulars.

Jeg har en smule erfaring med Planet X da min tidligere cykel var en Planet X Stealth.

Jeg vil starte med at kommentere kvalitet / pris, og der er der ingen sammenligning med noget andet jeg kender. Det er super byggekvalitet, og prisen er latterligt lav. Jeg har ledt efter noget som jeg kan sætte en finger på og sige at lige der er der nok sparet for meget, men det findes ikke. Alt fungerer 100%.

Angående at modtage og samle cyklen, så vil jeg ikke gå ind i det. Den kommer 98% samlet, og hvis du fucker det op, så har du brug for hjælp her. Det eneste man har brug for at vide rent teknisk er at du ikke kan køre med bredere end 22mm dæk. Det kan være et issue for nogen. Kan også være at saddelpinden skal saves til hvis du er så lavbenet som mig, men det klares let med en nedstryger.

Terrassen i Thailand

Følelse på vejen:
Den føles superstiv, jeg ved ikke om det skyldes hjulsættet eller rammen. Men de meget stejle bakker (hjulspinsstejle) hvor jeg ville forvente at man kunne generere noget fælgekant ud på ens bremser var der intet af. Sejt. Jeg havde også en følelse af at køre meget behageligt, men det tror jeg har noget at gøre med at jeg har fået en super position på den. Jeg kører på en medium hvor jeg før har kørt small. Klart en god beslutning. Trimax kranksættet hjælper nok også med stivheden. Jeg har også nu valgt at køre med opadbøjede aerobars, hvilket du selv vælger på hjemmesiden ved køb. Det gør at jeg ikke får så ondt i håndledene på de lange ture. Bremserne der sidder på cyklen er Planet X egne, og de er meget lette og har en virkelig god bremsekraft.

Er den aero:
Det ved jeg jo ikke. Jeg ved at i Thailand begyndte jeg at overhale folk ligeså snart at det gik ligeud. Hjulsættet vil virkelig arbejde når det kommer op i fart. Jeg bliver sikkert slagtet nu, men jeg har haft et sæt 808’ere, og de her er ikke ligeså lette, men jeg vil vove at påstå at de triller ligeså godt. Planet X aerobar og Exocet stel er smart designet når det kommer til airflow, så langsomt er det helt sikkert ikke. De påstår selv at det er hurtigere i vindtunnel end andre highend stel med “skjulte” bremser. “good engineering beats marketing on the road”.

Hvad vejer sagen:
Det er ikke en sylfide, med dunkholdere, pedaler og alt hvad der skal bruges fik jeg den til at veje ca. 8,5. Respektabel vægt.

Er jeg glad for den:
Jeg er rigtig glad for den, det er klart den bedste cykel jeg har haft, jeg er især glad for hjulsættet, og hvor behagelig den er. Jeg tror jeg vil købe et Planet X pladehjul, samt deres letvægts 50mm hjulsæt også. Det hele skal være tubular, hvilket jeg er blevet glad for at køre på igen. Ikke at clincher er dårligt, men jeg tror at tubes passer mig bedst. Ligeledes skal jeg finde en frempind så jeg kan komme endnu lavere ned, så jeg er fri for at høre på Aleksandar brokke sig

Hvis der er nogen spørgsmål til cyklen så spørg endelig så skal jeg nok svare, tager også gerne billeder af bestemte steder på cyklen hvis der er noget du vil se. Jeg kører helt sikkert på den hele året, et par halve og hele Ironman’s hvor den skal arbejde for føden. Opgraderer nok kun hvis de laver en med DI2 🙂

Hvordan fik jeg fat i dyret, tak Royal Greenland

Hvordan gik Ilddåben


8 comments to “Planet X Exocet + 101/82 hjulsæt anmeldelse”
8 comments to “Planet X Exocet + 101/82 hjulsæt anmeldelse”
 1. Pingback: Min planet X Exocet er kommet « idpoet

 2. Pingback: Fede cykler fra Thailand « idpoet

 3. Pingback: Wattmåler junglen ridset op |

 4. Hey Malik

  Super fed blog du har, er særlig imponeret over alle de posts du formår at søsætte. Skriver til dig fordi jeg står og skal til at købe tt cykel for første gang. Er blevet forelsket i planet x´s exocet 2. Læser kun gode ting om alle deres cykler og så er det jo helt uhyrlig value for the money (hvilket er vigtigt for en studerende;)). Min bekymring går dog på det faktum at man ikke kan komme til at prøve den, med mindre man selvfølgelig tager et smut til england først. Er selv 190 cm høj, så tænker at jeg nok skulle op i en xl. Men hvordan med det resterende fit? Er det noget der kan klares herhjemme og hvor “vigtigt” er det egentlig at have prøvet den først?
  Håber du kan finde tid til at hjælpe en nystartet tri-rookie, der virkelig er i tvivl.

  Ellers glæder jeg mig til forsat at læse med på din blog!

  Med venlige hilsener

  Aske

  • Hej Aske,

   Undskyld det sene svar, men har lige haft taget en uge med sygdom.

   Exocet er klart den cykel pt. med mest bang for the buck. Du får ikke noget mærkevare bling, men det er jo også ligemeget når du kan få fed TT og MTB for en tilsvarende mærkevare cykels pris 🙂

   Jeg er 179 og kører Medium, så en Large eller XL skal du op i. Du kan justere meget på dem så du vil nok kunne køre på begge. Skriv eventuelt og spørg dem. Så du er sikker på at det spiller.

   Det er værd at notere at når du skal sælge den brugt er en large nok nemmere at komme af med end en XL.

   Skulle du komme forbi Samsø er du selvfølgelig velkommen til at prøve en Medium 🙂

   Håber at det hjælper.

   Med venlig hilsen

   Malik

 5. Jeg sidder ligesom Aske i en situation hvor value for money ligger på højt. Jeg er ligeledes rookie indenfor Tri-verdenen, og ved endnu ikke det helt store omkring hvad man skal prioritere når det handler om udstyr??

  Umiddelbart tænker jeg bare at en TT-cykel er at foretrække?
  Og kunne læse at du tidligere har haft en Stealth, men er exocet2 SÅ meget bedre? Eller kan man spare lidt penge ved at købe den billigere model.??
  Og rettere, er det et sted man skal spare?

  Pt. cykler jeg på en almindelig racer, men gider ikke ud og investere i click-on hvis jeg alligevel ender med en TT.

  Jeg er, som Aske, en stor gut, 193cm måler jeg, og har selv overvejet det med om det skal være L eller XL, bruger str. 60 i racer, men det er noget med en TT gerne må være en smule mindre?

  Og jeg er lidt i tvivl omkring når du siger at du har opgraderet til 101/82? Men på hjemmesiden står der 82/101. Der er vel ingen forskel?

  Håber meget du kan hjælpe?

  mvh Kasper

  • Hej Kasper,

   Velkommen til triverdenen, der er masser at gå igang med 🙂

   Der er så vidt jeg kan gennemskue ikke de store tidsmæssige forskelle at hente på en exocet og en exocet2 som der er mellem en steath og en exocet. Det er primært kosmetisk at der er forskelle, sammen med en bedre intern kabelføring.

   Stealth er stadig en fantastisk value for money cykel, og der er masser der kører under 5 timer på den.

   Hjulene som du selv siger er de samme om der står 101/82 eller 82/101.

   Jeg er altid forsigtig med at råde størrelse på rammer, for her er det vigtig at få ramt korrekt, men jeg ved at planet-x teamet altid er flinke til at råde en med størrelse. Og kan du køre på både en L og en XL, så kan det være at L’eren er nemmere at sælge igen hvis du engang skal have en anden?

   Men din prioritering er rigtig, tricykel, hjul, speedos, overskæg, go musik og træner!! Så kan det ikke gå helt galt!!

   • Tusind tak for hurtigt svar. Det er altid super nice at få råd og vejledning fra en der har prøvet lidt af hvert 😀

    Er det ikke noget med at exocet udgik og der så kun er exocet2 nu?

    Man vil jo helt sikkert helst ha’ det bedste af det bedste, men pengepungen er desværre heller ikke fyldt helt op. Er exocet2 de ekstra penge hver ift. Stealth? Jeg tænker her at man kan få Stealth med Dura Ace/ultegra gruppe for 2000 pund. Så kan man få exocet2 med Sram for 2300pund. Der er jo flere spørgsmål i det emne, er den shimano-gruppe bedre end Sram-gruppen, og i så fald, er exocet2 Sram bedre samlet? Her tænker jeg i forhold til pengene? For man kan jo os tage helt ned og skrabe i den billigste model, hvor jeg har læst gode anmeldelser på bikeradar (altså af Stealth med Sram)
    Som du kan fornemme er jeg meget forvirret, det er jo mange penge at bruge som studerende. Har tænkt på eventuelt at skrive til planet-x for at få råd af dem, men umiddelbart vil de vel bare prakke mig den dyreste på?

    Super fed kommentar med overskægget, den er i fuld sving med sneglen!

    Ved godt det er en masse spørgsmål osv, men håber du vil hjælpe alligevel.

    mvh Kasper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *